255007
TodayToday1192
YesterdayYesterday1629
This WeekThis Week8791
This MonthThis Month40374
All DaysAll Days255007
UNITED STATES
US

This page uses the IP-to-Country Database provided by WebHosting.Info (http://www.webhosting.info), available from http://ip-to-country.webhosting.info
LycosNews
Criza ascute lupta de clasa: bugetari versus privati PDF Print E-mail

Bugetarii ies in strada si invoca necesitatea stimulentelor salariale, in timp ce angajatii din mediul privat nu indraznesc sa se planga, nici macar in fata colegilor, de frica sa nu ramana fara un loc de munca.

Salariile mici de la stat nu ii fac insa, pe angajatii din acest sector sa se indrepte spre mediul privat, deoarece, cred oamenii de afaceri, munca la stat ofera inca “un loc caldut”. si in ceea ce priveste factorii de decizie din cele doua domenii, masurile anti-criza sunt diferite.

Daca patronii de firme private sustin ca au diminuat la minimum cheltuielile, adoptand ca ultima masura concedierea, la stat lucrurile au stat taman invers ... citeste mai departe (Sursa: Opinia Timisoarei)

 
Teapa francului elvetian PDF Print E-mail

Francul elvetian (CHF) a cunoscut un declin puternic, odata cu intrarea economiei in criza. Daca acum doi ani, clientii dispusi sa ia un credit au preferat aceasta moneda pentru ca erau costuri avantajoase, comisioane si dobanzi mai mici, deci si rate mai mici decat la un credit in euro, acum nu mai stiu cum sa scape de acest produs bancar.

Consultantii financiari sunt asaltati de nemultumirile clientilor care spun ca nu mai pot plati ratele marite de la o luna la alta, in functie de cursul valutar al francului. Bianca Hercut, expert bancar la Credit 4u, spune ca solutii exista, unele cunoscute - refinantarea - si una mai putin popularizata de banci - conversia creditului ... citeste mai departe (Sursa: Opinia Timisoarei)

 
Noi reglementari privind acordarea concediilor medicale PDF Print E-mail

Începând de luna viitoare, Ministerul Sănătăţii va modifica sistemul de acordare a concediilor medicale.
Noul sistem prevede introducerea unor mijloace mai eficiente de verificare a modului de acordare a concediilor medicale şi dublarea cuantumului amenzilor pentru eliberarea certificatelor de concediu medical de către medicii prescriptori, în afara condiţiilor legale.
Prin introducerea noilor prevederi, Ministerul Sănătăţii urmăreşte reducerea drastică a numărului celor care fraudează sistemul de acordare a concediilor medicale, astfel încât de acestea să poată beneficia numai cei care au într-adevăr nevoie de îngrijiri medicale.
“Din punctul meu de vedere ceea ce se întâmplă în România astăzi în domeniul acordării concediilor medicale întrece orice măsură a bunului simţ. Din păcate, cei afectaţi sunt tot bolnavii, cei pe care lipsa de corectitudine a unora dintre semenii noştri îi privează de serviciile medicale de care au nevoie. Orice concediu medical acordat nejustificat şi folosit abuziv reduce sumele alocate tratamentului pacienţilor într-adevăr bolnavi.Dorim să reducem abuzurile în acordarea şi folosirea concediilor medicale”, a declarat ministrul CSEKE Attila.
Sursa: Ministerul Sanatatii

 
Declaratiile fiscale pentru anul 2009 pot fi depuse pana pe 17 mai 2010 PDF Print E-mail

Intrucat termenul legal de 15 mai este intr-o zi nelucratoare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca 17 mai (marti) este ultima zi in care persoanele fizice pot depune declaratiile pentru veniturile realizate in anul 2009.
"Formularul 200 se completeaza de catre contribuabilii persoane fizice care obtin venituri din: activitati independente (activitati comerciale, profesiuni libere, drepturi de proprietate intelectuala), din cedarea folosintei bunurilor (inchirieri, arenda), din activitati agricole (de felul cultivarii florilor, a legumelor in sere, a pepinierelor etc.), din operatiuni de valuta la termen si din transferul titlurilor de valoare (actiuni)", conform comunicatului autoritatii.
Sursa: HotNews

 

 
Romania ar putea primi o noua transa de la FMI pana la finele anului, iar salariul minim ar putea creste PDF Print E-mail

Romania ar putea primi pana la sfarsitul anului o noua transa de la FMI, bani care vor intra in rezerva BNR, a declarat, luni, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.
Acesta a afirmat, de asemenea, ca  "ar putea fi loc" pentru o crestere a salariului minim, dar aceasta decizie trebuie analizata cu atentie, pentru ca o majorare prea mare ar avea efecte negative ... citeste mai departe (Sursa: Opinia Timisoarei)

 
Pregătiri pentru organizarea recensământului din octombrie 2011 PDF Print E-mail

Recensământul populaţiei, care are loc o dată la zece ani, se va desfăşura în octombrie 2011 şi nu în martie, aşa cum fusese stabilit iniţial. Primarii din judeţ au fost chemaţi, marţi, la o videoconferinţă cu premierul Emil Boc, la care s-a discutat despre acest recensământ.
În aceste statistici, populaţia va fi întrebată despre situaţia locativă, naţionalitate, dar şi de numărul de clădiri din gospodărie. De asemenea, în urma recensământului de anul viitor vor fi delimitate, clar, hotarele localităţilor. La nivelul ţării vor fi circa 100.000 de recenzori, care se vor ocupa de buna desfăşurare a recensământului - profesori, personal din primării, dar şi studenţi. În total, recensământul de anul viitor va costa 50 de milioane de euro.
Sursa: Opinia Timisoarei

 
Plata TVA la încasarea facturii - proiect legislativ PDF Print E-mail

Iniţiatorii proiectului: Sorin Serioja Chivu (senator PSD), Sorin Fodoreanu (PD-L), Emilian Valentin Francu (PNL), György Frunda (UDMR), Puiu Haşotti (PNL), Sorin Constantin Lazăr (PSD), Valer Marian (PSD), Mihai Nita (PD-L) şi Ion Rotaru (PSD).
Gyorgy Frunda: "Credem că, aşa cum în multe tari ale Uniunii Europene plata TVA se face la momentul încasării sumei facturate, acesta este un stimulent pentru societaţi. Prin iniţiativa noastră ajutăm sute de mii de firme, ajutăm în mod direct bugetul central, pentru că, dacă TVA ar trebui să se plătească în momentul emiterii facturii, foarte multe societăţi nu au posibilitatea de a plăti sumele respective. Foarte multe societăţi vor ajunge în stare de faliment. Dacă schimbăm mecanismul şi facem statul să fie interesat să ajute societatea să-şi încaseze suma facturată şi TVA se plăteşte în momentul încasării sumei, ceea ce ar asigura un echilibru, o egalitate între stat şi persoana juridică plătitoare de TVA, este în favoarea statului".
Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Graţiela Iordache a anunţat că Guvernul nu susţine această iniţiativă deorece ar genera un impact bugetar negativ şi dificultăţi administrative pentru aplicarea ei.
La Senat propunerea legislativă a primit 49 de voturi favorabile, 29 "împotrivă" şi 9 abţineri, decizia finală urmand a fi luata de Camera Deputaţilor.
 Articolul 63 din Directiva 112 CEE: "The chargeable event shall occur and VAT shall become chargeable when the goods or the services are supplied." ("Faptul generator intervine și TVA devine exigibila atunci când sunt livrate bunurile sau sunt prestate serviciile.")

 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 1 of 3