255008
TodayToday1193
YesterdayYesterday1629
This WeekThis Week8792
This MonthThis Month40375
All DaysAll Days255008
UNITED STATES
US

This page uses the IP-to-Country Database provided by WebHosting.Info (http://www.webhosting.info), available from http://ip-to-country.webhosting.info
Istoric

In aceasta sectiune vom prezenta un mic istoric al Companiei Lycos Courier pe piata romaneasca, in care vom accentua - cu dovezi scrise si audio - abuzurile functionarilor, ale reprezentantilor diferitelor autoritati, abuzuri exercitate de reprezentantii unor partide politice.

In cei 10 ani de activitate compania a investit in logistica, in resurse umane, in materiale peste 130.000 de euro. Am reusit, prin seriozitate si profesionalism, sa construim o veritabila retea postala in Timisoara, avand in acest sens ca parteneri contractuali companii multinationale, companii de stat, autoritati administrative, societati juridice.

Codul CAEN, dupa care ne exercitam activitatea se numea: "alte activitati de posta nationala (alte activitati de curierat)"!!! Domeniul de activitate fiind reglementat printr-o lege speciala, care impartea firmele de profil in doua: Posta Romana si ceilalti. Autoritea de Reglementare in Comunicatii fiind cea care se dorea a fi un arbitru neutru in caest domeniu.

Posta Romana care, sub obladuirea diferitelor guverne, se bucura de o serie de drepturi exclusiviste in detrimentul celor privati. Ca o constatare, firmele private erau obligate sa perceapa un tarif minim de 2,5 ori mai mare decat cel practicat de Posta Romana pentru o corespondenta simpla.

In cei 10 ani, am dus o lupta continua impotriva abuzurilor, hartuielilor si amenintarilor diferitelor institutii de stat, Autoritatii de Reglementare in Comunicatii, Autoritatilor Administrativ-Teritoriale Timisoara, diferitilor functionari publici, diferitilor reprezentanti ai partidelor politice.

In 2006, prin hotarare definitiva si irevocabila am reusit sa desfiintam doua articole de lege abuzive care confereau Postei Romane drepturi exclusive.

In perioada 2006-2008 am trimis o serie de proiecte legislative si de modificari ale legii privind serviciile postale, proiecte la care nu am primit nici-un raspuns.

Potrivit  Raportului anual al Poştei Române pe anul 2008 (pagina 20) eram socotiti printre primii zece concurenti ca si volum de trimiteri postale, desi activitatea noastra se restrangea doar in judetul Timis.

In 2008, am fost hartuiti prin diferite controale, fie de la ANCOM, fie de la OPC Timis. Rezultatul a fost sumbru pentru companie: ni s-a sugerat sa renuntam la anumite contracte... Ciudatenia a venit de la OPC, care ne-a solicitat, sub imperiul amenintarii cu amenzi drastice, dovada ca ne facem publicitate (!!!).

Prin activitatea de management pe care am intreprins-o, compania Lycos Courier s-a situat a ocupat pozitii de top in Timisoara si judetul Timis in domeniul 5320: Alte activităţi poştale şi de curier:

  • 2006-2008 printre primii zece competitori ai Postei Romane in ce priveste numarul de trimiteri postale, cu toate ca activitatea se restrangea doar la judetul Timis
  • 2011 – Locul 35 Clasament NAȚIONAL în funcție de PRODUCTIVITATE pentru categoria microîntreprinderi
  • 2011 – Locul 3 Clasament REGIONAL în funcție de PRODUCTIVITATE pentru regiunea de dezvoltare Vest, categoria microîntreprinderi
  • 2011 – Locul 13 Clasament REGIONAL în funcție de CIFRA de AFACERI pentru regiunea de dezvoltare Vest
  • 2011 Locul 16 Clasament REGIONAL în funcție de Performanța Globală în Afaceri (IPGA) pentru regiunea de dezvoltare Vest
  • 2012 – Locul 2 Top Productivitate Timisoara ;
  • 2012 – Locul 6 Top Salariati Timisoara si Locul VII Top Salariati
  • 2013 – Locul  1 Top Productivitate Timisoara si  Locul 2 Top Productivitate Timis
  • 2013 – Locul 5 Top Profit Timisoara si Locul 6 Top Profit Timis

In curand vom scrie in detaliu despre controalele exercitate de ANRCTI in lunile august-octombrie 2012 prin care am fost nevoiti sa renuntam la TOT, la contracte, le investitiile realizate, la reteaua postala proprie, la salariati.

Vom reveni si cu alte articole in care va vom prezenta subiecte diverse:

    Cum poti fi obligat sa renunti la contracte?
    Ce se intampla atunci cand nu te afiliezi unui partid?
    Cum poti fi eliminat de la licitatie?
    Amenintari cu amenzi usturatoare ale ale OPC pentru ca nu iti faci publicitate!
    Abuzurile exercitate de sefii autoritatii administrativ teritoriale.
    Amenintarile ne-voalate ale "sefilor de control" pentru a te scoate de pe piata.
    Amenintarile "sefilor de control" asupra partenerilor contractual.